ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.
  ελληνικά  

   

      ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

βιολογικό κοτόπουλο

1/2 βιολογικό κοτόπουλο

βιολογικές φτερούγες

βιολογικό

μπούτι

βιολογικό φιλέτο στήθος κοτόπουλου

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Το βιολογικό κοτόπουλο είναι ένα προϊόν, κατά την διάρκεια της παραγωγής του οποίου, τηρούνται υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

Η εκτροφή του ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο ελεύθερης βοσκής, κάτω από απόλυτα φυσικές συνθήκες, τηρώντας ταυτόχρονα τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας, υγιεινής και ελέγχου. Τρέφεται με τροφές βιολογικής γεωργίας και μεγαλώνει υπό το φως του ήλιου σε μεγάλες εκτάσεις, που έχουν πιστοποιηθεί για βιολογική γεωργία.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιδιαίτερης φροντίδας είναι η μεγάλη ποιοτική και θρεπτική αξία του βιολογικού κοτόπουλου που εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εντατικού ελέγχου, από την εκτροφή μέχρι την τελική διάθεση στον καταναλωτή.

 

ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ:

Μεγαλώνουν ελεύθερα σε καταπράσινα λιβάδια, υπό το φως του ήλιου.

Τρέφονται εξ ολοκλήρου με βιολογικές τροφές και η εκτροφή γίνεται υπό συνεχή κτηνιατρικό έλεγχο.

Το βιολογικό κοτόπουλο δεν πρόκειται ποτέ να δοκιμάσει τροφές ζωικής προέλευσης, πρωτεΐνες ή άλλους αυξητικούς παράγοντες. Η καθημερινή του διατροφή περιλαμβάνει μόνο φυτικές τροφές όπως καλαμπόκι, σόγια και σιτάρι, 100% βιολογικής γεωργίας. Το νερό του είναι πάντα φρέσκο και καθαρό.

Οι τροφές του είναι εξ ορισμού μη μεταλλαγμένες, καθώς είναι βιολογικές.

Η διάρκεια της εκτροφής του βιολογικού κοτόπουλου είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή του συμβατικού κοτόπουλου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση του και ελέγχεται εκτεταμένα.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ TA ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ “ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ”

Η Αγγελάκης Α.Ε., από το 1962 έως σήμερα με σεβασμό στην παράδοση “αφουγκράζεται” τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή και δεν σταματά να ανανεώνεται. Εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, σε εγκαταστάσεις σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες.

Το 2007 προχώρησε στη δημιουργία μονάδας παραγωγής βιολογικών προϊόντων δυναμικότητας 120.000 πουλερικών ετησίως. Τα βιολογικά κοτόπουλα Αγγελάκης εκτρέφονται σε φάρμες 130 στρεμμάτων στη Λιβαδειά και τη Μεγαλόπολη.

Τα βιολογικά κοτόπουλα Αγγελάκης διανέμονται στα σημεία πώλησης με ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία εξοπλισμένα με καταγραφικά θερμοκρασίας ικανά να παρέχουν πληροφόρηση ανά 2΄. Η καταγραφή των θερμοκρασιών παρακολουθείται από δορυφορικό σύστημα.

Η ποιότητα και η υγιεινή των κοτόπουλων Αγγελάκης είναι διασφαλισμένες χάρις σε μία σειρά πιστοποιήσεων, όπως η εφαρμογή:

του Διεθνούς Προτύπου ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2005, το οποίο παρέχει διαδικασίες διασφάλισης όλων των παραγόμενων προϊόντων “από τη φάρμα στο τραπέζι”.
του Διεθνούς Προτύπου ISO 9001:2000 που παρέχει τυποποίηση διαδικασιών όπως είναι η εξυγίανση, η ιχνηλασιμότητα και ο έλεγχος χρόνου ζωής των προϊόντων.

 

 
  Created by
Optimedia